Удар по колонії з полоненими українськими бійцями: у Генштабі зробили заяву

Збройні сили Російської Федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці, де утримувалися в тому числі і українські полонені.

Про це заявили у Генеральному штабі ЗСУ.

Таким чином російські окупанти хочуть звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ, кажуть у Генштабі. Наслідки обстрілу уточнюються. 

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району Оленівки ЗСУ ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

"Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах. Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів", – йдеться у повідомленні.

У Генштабі назвали відвертою брехнею та провокацією заявили РФ про те, що ЗСУ нібито обстрілюють цивільну інфраструктуру та населення.

Як відомо, окупанти вбили 53 українських полонених і звинуватили в цьому ЗСУ. Російська пропаганда вранці 29 липня заявила про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. В ГУР наголошують, що удару по українцях завдала Росія.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER