7 тисяч доларів за довідку: в Одесі психіатр разом зі спільником допомагали чоловікам виїжджати закордон

Лікар-психіатр медичного центру організував злочинну схему, завдяки якій військовозобов’язані чоловіки отримали можливість виїжджати закордон. Медик разом зі спільником підробляли документи про інвалідність.

Про це повідомили у спеціалізованій прокуратурі Південного регіону, передає Центр журналістських розслідувань.

Протягом серпня-вересня минулого року лікар медичного центру психічного здоров’я організував схему переправлення чоловіків через пункти пропуску. Затримали медика «на гарячому» під час передавання підроблених документів.

«Правоохоронці задокументували, що за грошові кошти в сумі 7 000 дол. США вказані особи фіктивно оформили громадянина призовного віку на лікування у стаціонарному відділенні психіатричної лікарні для встановлення недостовірного діагнозу психічного захворювання, отримання позитивного висновку про інвалідність та проходження лікарської комісії й МСЕК з метою подальшого його переправлення через державний кордон України», – розповіли в прокуратурі.

Наразі слідчі встановлюють інших членів злочинного угрупування.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему поборів на Одеській митниці. Без хабарів не пропускали в Україну навіть генератори.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER