Проєкт «Руський мир»: окупанти пропонують мешканцям Херсонщини підключатися до російських пропагандистських телеканалів

З подачі російської влади започаткований «федеральний проєкт «Руський мир», в рамках якого мешканцям окупованих територій Херсонської області пропонують безкоштовне підключення до пакету з 40 телеканалів.

Проект анонсований під час чергового візиту на окуповану частину Херсонської області заступника голови адміністрації президента Росії Сергія Кірієнка, який є одним з головних кремлівських кураторів окупованих територій.

Підконтрольні окупантам медіа повідомляють, що під час наради, яку Кірієнко провів в місті Генічеську з окупаційним «урядом» Херсонської області, йшлося про те, що проект передбачає безкоштовне підключення і безкоштовний перегляд 40 російських телеканалів.

В пакеті – усі російські державні пропагандистські канали (Росія-1, Росія-24, НТВ, «Звезда», РЕН-ТВ та інші), а також так звані «регіональні телеканали» – пропагандистські медіа, які працюють на окупованих територіях.

Також в пакеті – дев’ять «розважальних і дитячих» телеканалів, які також можна вважати пропагандистськими, бо їх контент цензорується.

Щоправда, мешканці окупованих територій мають великі сумніви стосовно великого успіху проекту «Руський мир» і популярності запропонованого людям пакету.

«Моя родина і наші знайомі майже не дивляться телевізор, – розповідає мешканка окупованого Скадовська Зінаїда. – Думаю, в місті небагато любителів російського телебачення. Його взагалі нормальній людині неможливо дивитися, особливо – інформаційні програми і ТОК-шоу. Мені неприємно, коли щось «втовкмачують», а це російські «журналісти» роблять постійно. До речі, я трохи подивилася російські програми і зрозуміла, чому росіяни настільки «зомбовані». Вони звикли до того, що їм вказують, хто – хороший, хто – поганий, кого любити, кого ненавидіти. Мене ображає, коли щось нав’язують, а в РФ нав’язування – це нормально».

Мешканка Скадовська каже, що останнім часом росіяни намагаються заблокувати супутникове телебачення, але дехто в місті все ж має можливість дивитися не тільки російські канали. До того ж люди мають інтернет і за допомоги VPN-сервісів отримують доступ до неупередженої інформації. Однак люди кажуть, що на окупованих територіях працюють далеко не всі VPN, більшу частину таких сервісів росіяни блокують.  

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини під час обстрілу загинули троє людей з однієї родини.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER