У Міноборони відхрещуються від скандалу зі закупівлями харчів, кажуть про маніпуляції

Міністерство оборони вперше прокоментувало скандал, який розгорівся учора, коли журналісти оприлюднили факти закупівлі відомоством продуктів для ЗСУ за значно завищеними цінами. Наголошують на тому, що відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Такий коментар-пояснення сьогодні, 22 січня, оприлюднила пресслужба Міноборони:

"Міністр оборони Олексій Резніков вчора особисто звернувся до Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР".

У пресслужбі додають, що Міноборони готує матеріали до Служби безпеки України для розслідування поширення "завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період".

"Нагадуємо, що Міноборони сповідує принцип нульової толерантності до корупції. Щодо епізодів, які набувають суспільного резонансу, незалежно від змісту та характеру подання інформації, проводиться службова перевірка. Стосовно процесу та результатів закупівель послуги харчування так само буде проведено внутрішню перевірку. У випадку виявлення порушень в діяльності посадових осіб Міноборони вони нестимуть відповідальність згідно закону", – йдеться у повідомленні.

Більш детальну інформацію з цього приводу обіцяють оприлюднити за підсумками відповідного засідання Комітету, орієнтовно – у понеділок.

Нагадаємо, вкінці 2022 року Міністерство оборони уклало договір на послуги харчування для тилових частин. Загальна сума контракту склала 13 мільярдів гривень. Однак, ціни на продукти виявилися значно вищими за ринкові.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER