В Херсоні затримали колаборанта, який під час окупації брав участь в репресіях

Служба безпеки України затримала у Херсоні чоловіка, який під час окупації проводив "облави" у місті та арештовував учасників руху опору.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Telegram.

Колаборантом виявився військовий пенсіонер, який добровільно пішов на співпрацю з російськими військовими та обійняв посаду у незаконно створених правоохоронних органах окупаційної влади.

"Затриманий "ніс службу" із вогнепальною зброєю та відповідним "посвідченням" російського зразка. Чоловік разом з окупантами здійснював "рейди" по території міста для виявлення, незаконного затримання та вивезення у катівні учасників руху опору", — повідомляють в СБУ.

У дописі сказано, що після звільнення Херсона, підозрюваний намагався втекти на лівий берег Дніпра. Чоловіка затримали та оголосили про підозру у колабораційній діяльності. Колаборанту загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Миколаєві судитимуть зрадницю, яка здавала позиції ЗСУ.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER