СБУ затримала працівника російської катівні, що діяла під час окупації Херсона

Колаборанти після звільнення Херсонщини намагаються сховатися від правосуддя в різних куточках України. Чергового посадовця-зрадника правоохоронцям вдалося затримати в Одесі.

Про це повідомили в Службі безпеки України, передає Центр журналістських розслідувань.

Працівник виправної установи в Херсоні після захоплення міста росіянами погодився співпрацювати з ворогом.

«Зловмисник погодився на «пропозицію» і добровільно написав «заяву» на вступ до окупаційного органу. Там його призначили до складу підрозділу охорони режимного об’єкта РФ, до якого рашисти незаконно ув’язнювали репресованих місцевих жителів», – розповіли в СБУ.

Переважна більшість ув’язнених катівні були учасниками руху опору. Окупанти жорстоко катували українців та заставляли йти на співпрацю з ворогом.

Після деокупації Херсону охоронець катівні намагався переховуватися в Одесі. Однак, працівникам СБУ вдалося встановити його місцеперебування. Чоловікові повідомили підозру в колабораційній діяльності. Наразі триває слідство.

Нагадаємо, троє працівників Снігурівської виправної колонії погодилися працювати на російських загарбників у так званому «Херсонському слідчому ізоляторі». Їм повідомлено підозру в колабораційній діяльності.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER