Сенат США схвалив оборонний бюджет на наступний рік: скільки виділять Україні

У четвер, 15 грудня, Верхня палата Конгресу США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет країни на наступний 2023 рік. Він передбачає, в тому числі посилення заходів зі стримування Росії в Європі, а також підтримку союзників по НАТО та України. Тепер документ буде відправлений на підпис президенту Джо Байдену.

Про це повідомляє видання The Hill.

Так, проєкт Закону про оборонний бюджет США був прийнятий переважною двопартійною більшістю: 83 сенатори проголосували "за", 11 висловилися "проти". Документ передбачає виділення на потреби оборони США на 45 мільярдів доларів більше, ніж президент Байден подавав у офіційному запиті до Конгресу. Загалом, новий оборонний бюджет охоплює 817 мільярдів доларів на витрати Міністерства оборони та 30 мільярдів доларів Міністерству енергетики США.

Також законопроєкт містить статті з військовою допомогою іншим країнам. Зокрема, 800 мільйонів доларів призначені Україні. Ця сума розглядається окремо від інших багатомільярдних законодавчих актів, які Конгрес США ухвалював після масштабного вторгнення Росії в Україну.

Крім того, в документі передбачається виділення 6 мільярдів доларів на Європейську ініціативу стримування. Ця програма була започаткована в 2014 році після спроби РФ анексувати Крим.

Нагадаємо, США розширюють військову допомогу Україні. Вже незабаром українська сторона може отримати вільнопадаючі бомби з технологією GPS, які допоможуть точно вражати російські військові позиції.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER