США готуються передати Україні «розумні бомби»

США розширюють військову допомогу Україні. Вже незабаром українська сторона може отримати вільнопадаючі бомби з технологією GPS, які допоможуть точно вражати російські військові позиції.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Центр журналістських розслідувань.

Сучасне електронне обладнання дозволить перетворити авіаційні боєприпаси на «розумні бомби». Таким чином ЗСУ зможуть більш прицільно бити по ворожих позиціях.

Комплекти, які мають намір передати Україні, включають пристрої глобального позиціонування для підвищення точності. Їх можна прикріпляти різних видів озброєння та літаків. В США технологію використовують у бомбах вагою до 900 кілограмів та для літаків і винищувачів.

Постачання «розумних бомб» стане важливим кроком у боротьбі України з російською агресією, адже українська сторона отримає новий спосіб наносити удари по російських підрозділах і штабах.

Нагадаємо, у Британії вважають, що РФ може почати бомбардувати Україну, як раніше Сирію. На думку експертів лондонського аналітичного центру з оборони та безпеки RUSI, західні партнери повинні збільшити та пришвидшити постачання зброї та ППО в Україну.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER