Світло даватимуть по 5-6 годин на добу – Шмигаль

Українська енергетична система так і не може повноцінно оговтатися після ракетних ударів минулого тижня. Ситуація залишається складною, є суттєвий дефіцит електроенергії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Центр журналістських розслідувань.

29 листопада дефіцит в електромережі складає 30 відсотків. Проте, навіть в такому випадку для споживачів в кожній області залишається 50-60 відсотків електроенергії, щоб рівномірно розподілити між всіма. Люди зможуть отримати світло в домівках хоча б протягом 5-6 годин на добу.

Також прем’єр-міністр звернувся до місцевої влади й закликав надати людям роз’яснення, чому деякі будинки, що не пов’язані з критичною інфраструктурою, мають електрику.

«Не допустимо, щоб в одних будинках не було по 20-30 годин, а інколи і 40 годин, тоді як інші залишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості», – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, в Херсоні майже половина споживачів отримала світло. 41% мешканців Херсона підключили до електропостачання. Освітлення отримали частково об’єкти критичної інфраструктури та декілька мікрорайонів міста.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER