Очікується, що союзники підтвердять рішення щодо членства України в НАТО – Столтенберг

Країни Північноатлантичного Альянсу повинні прийняти рішення про членство України в НАТО за підсумками саміту голів міністерств закордонних справ, що проходив в Бухаресті.

Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає Центр журналістських розслідувань.

Генсек НАТО очікує, що союзники підтримають політику «відкритих дверей». Ще раніше в Північноатлантичному Альянсі заявляли, що Україна буде членом НАТО.

«Я очікую, що союзники НАТО підтвердять це рішення. Однак головний фокус зараз – на підтримці України. Йде війна. І тому ми не повинні робити те, що могло б підірвати єдність Альянсу щодо надання військової, гуманітарної, фінансової підтримки України», – зазначає Столтенберг.

За словами Генсека, НАТО обов’язково повинне запобігти перемозі Путіна у війні проти України. Слід зазначити, що ще під час саміту в Бухаресті у 2008 році було ухвалено декларацію про те, що в майбутньому Україна приєднається до Альянсу.

Нагадаємо, підтримка України з боку НАТО лише посилилася після ракетних обстрілів. Терор проти мирного населення призводить до протилежного ефекту – західні партнери нарощують постачання озброєння Україні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER