В Миколаєві без конкурсу віддали однопартійцю мера 22,5 млн грн на ремонт набережної

Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради без конкурсу і без залучення електронної системи уклав договір на ремонт 2-ої Набережної з новою фірмою однопартійця мера Сергія Шульгача.

За ремонт понад 14 тис. кв. м вулиці приватне підприємство “Миколаївмагістраль” має отримати 22,5 млн грн з бюджету фронтового міста, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на систему ProZorro.

Компанія має виконати ремонт в дуже стислі строки: результати закупівлі оприлюднені 2 листопада, а роботи мають бути завершені вже до 30 листопада поточного року. 

Зазначимо, що департамент ЖКГ не оприлюднив не тільки кошторису робіт, але й тексту договору, з посиланням на постанову Кабміну від 12.10.2022 №1178, яка дозволила оприлюднювати ці документи вже після скасування воєнного стану. 

Оновлено. Після завершення терміну дії договору, компанія однопартійця мера Миколаєва уклала із замовником ще дві додаткові угоди. Термін виконання робіт продовжили до 27 грудня, водночас їхня вартість не змінилася. 

Власниками ПП «Миколаївмагістраль» зі статутним фондом 2 тис. грн є депутат Миколаївської облради Сергій Шульгач та його дружина Оксана Шульгач. 

Сергій Шульгач – один з найзаможніших місцевих депутатів, входить до промерської фракції партії  «Пропозиція». Він також є власником найбільших миколаївських шляхо-будівельних компаній: ТОВ «Миколаївавтодор» та ПП БФ «Миколаївавтодор». Минулого року ПП БФ «Миколаївавтодор» увійшов до ТОП-20 компаній, які без конкурсу отримали найбільші контракти на тендерах в Миколаївській області.

Загалом, за даними аналітичної системи Юконтрол, лише 2022 року компанія Шульгача "Миколаївмагістраль" отримала 137,3 млн грн на держзакупівлях. 

Нагадаємо, ПП «Миколаївмагістраль» стала одним з фаворитів розподілу бюджетних коштів районних адміністрацій міста Миколаєва на ремонт доріг вже під час російського вторгнення. Станом на 10 листопада Інгульська райадмінстрація надала фірмі Шульгача контрактів на 32 млн грн. 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич неодноразово заявляв, що основним джерелом наповнення бюджету Миколаєва нині є податки, які сплачують військові зі своїх доходів.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER