Сєнкевич: бюджет Миколаєва наразі значною мірою наповнюється за рахунок податків від військових

Станом на сьогодні бюджет Миколаєва наповнюється значною мірою за рахунок податків на доходи фізичних осіб, які сплачують військовослужбовці.

Про це під час брифінгу 4 листопада повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

"Миколаїв до війни був наймілітаризованішим містом в Україні. За кількістю бригад, розміщених у містах, наш Миколаїв був в Україні на першому місці. Сьогодні ми отримуємо ПДФО військовослужбовців та тих частин, які розміщені у місті Миколаєві. Це нам дає можливість виживати та навіть допомагати армії. Люди, які сьогодні працюють у місті, отримують зарплати з цього ПДФО", – розповів він.

За словами мера, зараз у Миколаєві не працює великий бізнес, немає підприємств, які би працювали. Навіть немає середнього бізнесу.  

"Працює малий і мікробізнес та сфера торгівлі. Працюють комунальні підприємства, що забезпечують роботу критичної інфраструктури. Постановою 590 нам зараз заборонено проводити якісь капітальні витрати, тому й видатків у нас небагато. Тих грошей, які ми отримуємо у бюджет, нам вистачає, щоб закрити базові потреби в місті без додаткових субвенцій. Втім, сьогодні ми живемо здебільшого за рахунок ПДФО військовослужбовців", – зазначив Сєнкевич.

Нагадаємо, в Миколаєві кількість поривів та аварій на водогоні збільшилася у 20 разів, тому місто тепер нагадує "маленьку Венецію".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER