Російським пропагандистам уже роздали методички через відступ окупантів із Херсона – ЗМІ

У Кремлі розробили низку рекомендацій, або методичок, для російських пропагандистів, які повинні готувати аудиторію до того, що РФ може залишити Херсон.

Про це повідомляє видання "Meduza", яке отримало дві так звані методички.

Так, в одному документі пропонується розповідати, що для Києва дуже важливий херсонський напрямок і тому він буде кидати "десятки тисяч" військових, щоб здобути тут перемогу. Також там вказується, що Херсон може стати пасткою для російських військ, які не матимуть шляхів для відступу.

"Російські війська прагнуть зберегти життя мирних жителів і особового складу. Саме небезпекою нанесення масованого удару по місту величезним угрупованням націоналістів продиктована евакуація мирних жителів міста на лівий берег Дніпра. Противник хоче, щоб Херсон став пасткою для Росії, полем битви з десятком тисяч жертв. ЗСУ планують влаштувати теракт, зруйнувавши Каховську ГЕС. Підрив ГЕС може стати "пасткою" для наших бійців. У цьому разі будуть затоплені населені пункти з мирними жителями, наші військові опиняться в котлі і навіть не зможуть прийняти бій – їх просто змиє", – вказано в документі.

В іншій методичці, підготовленій у Кремлі, окремо прописано, що держпропаганді потрібно "звернути увагу" на виступ дипломата, історика і політолога, члена наукової ради при Раді безпеки РФ Анатолія Торкунова. На зустрічі Путіна з істориками Торкунов згадав про Полтавську битву – і заявив, що до перемоги в ній Петро I "відходив до Полтави" і саме відступ зрештою привів до "перелому у війні".

Джерела видання в Кремлі також зазначили, що рішення про відступ із Херсона президентом РФ Володимиром Путіним ще не прийняте, а російська влада вважає здачу Херсона "небажаним", але "ймовірним" варіантом розвитку подій на фронті.

Нагадаємо, жителі Херсона, які користуються картками російських мобільних операторів, отримали повідомлення про масований обстріл від ЗСУ.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER