Чому не буде жодних пероговорів між Україною та Росією: роз’яснення Зеленського

Росія схиляє Україну до переговорів, проте висуває власні загарбницькі умови. Тому Україна не може сісти за стіл переговорів.

Про це заявив перзидент Володимир Зеленський.

"Ми бачимо повідомлення від нашої розвідки, США, Британії, Туреччини тощо. Одна річ, коли в цій країні хтось каже щось публічно, а інша – коли ми знаємо реальну ситуацію. Перше – вони не зацікавлені в діалозі, тому що не отримають від діалогу бажаного результату. Друге – результат, який вони хочуть, – окупація", – зазначив президент.

Він наголосив, що Кремль прагне, аби Україна визнала Крим частиною Росії та відмовилася від частини Донбасу – так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Далі вони хочуть Маріуполь, контроль над морем, Азов. Вони спеціально запропонували формат діалогу, який ми не могли прийняти. У цьому й полягав задум. Вони думають, що ще запропонувати Україні, щоб вона відмовилась", – пояснив Зеленський.

За його словами, Росія в майбутньому захоче переговорів на умовах України. Проте для цього агресор повинен зрозуміти, що не зможе окупувати українську територію.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про відсутність ознак того, що Росія готова припинити свою агресію в Україні і перейти до дипломатії.

Раніше Міністерство закордонних справ України відповіло очільнику російського МЗС Сергію Лаврову. Той в інтерв‘ю на «Россия 1» сказав, що не виключає, що президент України Володимир Зеленський передумає і погодиться на переговори з Кремлем.

Сам глава держави днями вкотре підтвердив, що переговорів із Путіним вести не буде.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER