Окупаційна влада Херсонщини під приводом «відпочинку» оголосила евакуацію цивільного населення

Так звана «адміністрація Херсонської області» хоче вивезти в окупований Крим і в Росію не менше 30 тисяч людей під приводом «відпочинку».

Представники окупаційної влади кажуть про готовність Криму, а також Краснодарського і Ставропольського країв Росії прийняти «на відпочинок» до 10 тисяч людей.

Відповідні заяви зробили так званий «виконуючий обов’язки губернатора Херсонської області Володимир Сальдо» і його «заступник» Кирило Стремоусов.

Херсонці вважають, що насправді йдеться про спробу окупаційної влади провести евакуацію цивільного населення. Власне, евакуація вже почалася, про що херсонці пишуть в місцевих пабліках.

Далеко не всі мешканці обласного центру, які живуть там зараз, горять бажанням їхати «в гості» до окупантів. Тим більш, люди чудово розуміють, чим може обернутися така «гостинність».

«Евакуйовані» можуть просто стати заручниками росіян. А якщо Херсонщина буде деокупована найближчим часом, людей можуть «з міркувань безпеки» вивезти в Росію, в малонеселені і погано придатні для життя регіони.

Нагадаємо, російські окупанти ліквідують неіснуючі «митниці» на кордоні Херсонської і Запорізької областей.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER