Окупанти ліквідують неіснуючі «митниці» на кордоні Херсонської і Запорізької областей, але машини все одно оглядатимуть

Про ліквідацію так званих «митниць» на кордонах «ДНР» і «ЛНР», а також Херсонської і Запорізької областей повідомляють російські окупанти.

Відповідні повідомлення розмістили медіа, підконтрольні окупаційній владі загарбаних українських територій.

При цьому повідомляється, що на блокпостах російські військові оглядатимуть транспортні засоби «в цілях безпеки».

Тобто, з великого рахунку не зміниться нічого, бо головними на кордонах між областями і раніше були російські військові, а також так звана «народна міліція» в «Л/ДНР».

На кордоні між Херсонською та Запорізькою областями ніяких «митниць» не було взагалі від початку війни і окупації. На блокпостах перебували лише військові, які оглядали машини і на власний розсуд вирішували, що дозволено провозити, а що – ні.

Люди, які з тих чи інших причин часто перетинають адміністративні кордони між Херсонською і Запорізькою областями, розповідають, що для біль-менш безпроблемного перетину блокпостів мають з собою цигарки, спиртні напої, розчинну каву і резервні гроші. Бо окупанти можуть пропустити, а можуть затримати «для перевірки», яка триватиме не одну годину і по суті є здирництвом: якщо хабар влаштовує, авто пропускають.

Також окупанти на свій розсуд, навіть не намагаючись це якось «формалізувати», вирішують, що і в якій кількості можна провозити через блокпости, а що неможна. І у кожної чергової зміни – свої «правила».  

Найбільше страждають від цього підприємці, бо часто не можуть провезти товар з однієї області в іншу через забаганки військових, які просто розважаються, впиваючись вседозволеністю.

Тому для окупованих територій Херсонської і Запорізької областей ліквідація «митниць» не вирішить жодної проблеми.

Нагадаємо, російські військові масово дезертирують з Херсонщини в окупований Крим.         

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER