Зруйновану будівлю Миколаївської ОДА треба розібрати і будувати нову в іншому місці – Гайдаржи

Дешевше збудувати нову будівлю для Миколаївської обласної ради з дотриманням сучасних вимог, ніж відновлювати зруйновану російським ракетним ударом.

Таку думку висловив заступник голови Миколаївської військової обласної адміністрації Валентин Гайдаржі під час інтерв’ю телеканалу НІС-ТВ.

Він нагадав, що дев’ятиповерховий будинок на центральній площі Миколаєва був зведений за радянських часів. З того часу змінилися вимоги щодо інклюзії та пожежної безпеки. Реконструкція зруйнованої будівлі з дотриманням сучасних вимог буде в півтора раза дорожчою за будівництво нової, вважає заступник голови ОВА. 

– Можливе будь-якої миті руйнування її лівої сторони. Права сторона також має і горизонтальне, і вертикальне відхилення, є порушення несучої здатності… . Тому, особисто моя думка – її треба демонтувати і треба будувати нову, сучасну в іншому місці. Це рішення має ухвалювати громадою, через містобудівну раду. І знову ж таки, моя думка, на сьогоднішній день це не наше основне завдання, – зазначив Гайдаржі.

Нагадаємо, 29 березня військові РФ вдарили крилатою ракетою по будівлі Миколаївської обласної ради, де розміщувалася також обласна держадміністрація. Була зруйнована центральна секція всіх дев'яти поверхів. Внаслідок ракетного удару загинули 37 людей.

Мер міста Олександр Сєнкевич також вже заявляв, що будівлю відновлювати недоцільно

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER