Швеція відправить Україні 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу

Уряд Швеції вирішив передати Україні понад 500 000 доз вакцини проти COVID-19 Pfizer/BioNTech.

Про це повідомили у посольстві Швеції в Україні.

"Таким чином, Україна стане однією з перших країн світу за межами ЄС, яка отримає нову оновлену вакцину. Вакцина, яку зараз дарує Швеція, призначена як бустер для вразливих груп, які отримали дві дози. Розширений доступ до вакцин у всьому світі рятує життя, знижує ризик мутацій і необхідний для припинення пандемії. Швеція є однією з країн світу за чисельністю населення, яка зробила найбільший внесок у глобальну доступність вакцин", – йдеться у повідомленні.

Додамо, в Україні не планують запроважувати через епідемію коронавірусу загальнонаціональний локдаун, проте можуть карантинні обмеження в окремих регіонах.

Додамо, у Мінздоровʼя дозволили вакцинувати проти коронавірусу дітей віком 5-11 років. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer).

Також відтепер кожен українець може отримати другу бустерну дозу щеплення від коронавірусу. Особливо рекомендують зробити її людям із хронічними захворюваннями.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER