В Україні дозволили вакцинувати проти коронавірусу дітей від 5 років

У Мінздоровʼя дозволили вакцинувати проти коронавірусу дітей віком 5-11 років. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer).

Про це розповіли у пресслужбі МОЗ:

"Для дітей віком 5-11 років обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів. Йдеться про форму N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років".

У МОЗ наголошують, що Україна наразі очікує на відповідну вакцину, адже щеплення дітей віком 5-11 років передбачає інше дозування, ніж для дітей, які старше 12 років, та дорослих. Найближчим часом ця вакцина буде доступна в Україні. 

Додамо, відтепер кожен українець може отримати другу бустерну дозу щеплення від коронавірусу. Особливо рекомендують зробити її людям із хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, в Україну прийшла нова хвиля захворюваності на COVID-19. Третій рік поспіль кількість хворих на коронавірус збільшується на початку вересня

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER