В Україні не планують запроваджувати локдаунів через коронавірус

Заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Кузін розповів про те, які обмеження можуть бути в Україні через епідемію коронавірусу. 

За його словами загальнонаціонального локдауну в країні не планують. Водночас у регіонах можуть бути окремі карантинні заходи, зважаючи на ситуацію.

"На національному рівні не планується впроваджувати загальнонаціональний локдаун або якісь заходи з обмеження, але тим не менш на рівні областей в залежності від безпекової, епідеміологічної ситуації можуть застосовуватися ті чи інші профілактичні заходи з протидії ковіду. Відповідними рішеннями комісії ТЕБ та НС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення, в громадському транспорті, рекомендувати носити маски в закладах охорони здоров’я. Такі заходи можуть зменшувати кількість нових випадків коронавірусної хвороби", – сказав Кузін.

Додамо, у Мінздоровʼя дозволили вакцинувати проти коронавірусу дітей віком 5-11 років. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer).

Також відтепер кожен українець може отримати другу бустерну дозу щеплення від коронавірусу. Особливо рекомендують зробити її людям із хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, в Україну прийшла нова хвиля захворюваності на COVID-19. Третій рік поспіль кількість хворих на коронавірус збільшується на початку вересня.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER