Встановлено 50 місць незаконного утримання українців – Генпрокурор

Українським правоохоронцям вдалось встановити півсотні місць, де російські військові утримують українців. Частина із них є фільтраційними таборами.

Про це розповів Генеральний прокурор України Андрій Костін в в інтерв’ю «Лівому берегу»:

"По фільтраційних таборах маємо 5 проваджень. Загалом після 24 лютого встановлено 50 місць незаконного утримання, у тому числі ті, що використовуються як фільтраційні табори. Щодо Оленівки – було попередньо зареєстровано кримінальне провадження про незаконне утримання наших військовополонених".

Він також розповів про провадження, яке відкрили після теракту в Оленівці. 

"Попередні висновки міжнародних експертів я вже комунікував — що це могло бути наслідком застосування термобаричної зброї. Але провести експертизу наслідків, наприклад вибуху, дистанційно, без доступу в приміщення складно для будь-якого судового експерта", – сказав Костін.

Генпрокурор наголосив, що окупанти намагаються знищити сліди своїх злочинів.

Нагадаємо, 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранення дістали 130 людей.

У Києві рідні захисників “Азовсталі” провели акцію з метою привернення уваги до атаки по колонії в Оленівці, де тримають українських полонених. Вони закликали визнати Росію країною-спонсором тероризму.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER