Екскерівника Миколаївської окружної прокуратури судитимуть за державну зраду

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідство встановило, що чоловік співпрацював з ворогом від початку широкомасштабного вторгнення РФ.

«Перебуваючи на посаді, зловмисник використовував надані йому повноваження для збору інформації військового та оперативно-службового характеру, яку згодом передавав представникам ворожих силових структур. Зокрема, йдеться про оперативну обстановку в регіоні, результати обстрілів, паролі на блокпостах та інформацію про військових полонених ЗС РФ.  Для конспірації діяв через посередника», – йдеться в повідомленні.

Експрокурору загрожує покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як ми повідомляли раніше, Миколаївська обласна прокуратура завершила досудове розслідування справи 42-річного мешканця Баштанки, який передавав ворогу інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та заперечував у соцмережах агресію РФ.

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER