При спробі в’їхати в окупований Херсон на міні підірвався одіозний італійський журналіст

Одіозний італійський журналіст Маттіа Сорбі, який раніше працював на телеканал міністерства оборони РФ “Звезда”, отримав поранення на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook.

“Пропагандисти РФ поширюють інформацію про нещасний випадок з італійським журналістом Маттіа Сорбі, що стався в Херсонській області. Знімальна група намагалася потрапити в окупований Херсон, але авто підірвалося на міні: водій загинув, а італійський журналіст дістав поранення. росіяни звинувачують українські спецслужби в провокації – нібито невідомі люди у формі супроводили Сорбі до кордону і не повідомили, що дорога замінована”, – йдеться у повідомленні.

За даними Центру стратегічних комунікацій, воєнкор італійського телеканалу RAI Маттіа Сорбі зник 31 серпня.

“Спочатку він поїхав у Миколаїв, а звідти самовільно, незважаючи на вмовляння, у бік Херсона – через населені пункти, які перебували у «червоній зоні» через сильні бої. Жодних військовослужбовців з ним на місці не було. Навіть найнятий італійцем український фіксер відмовився з ним їхати далі”, – заявили у Центрі.

Там зазначають, що наразі невідомо, чому Сорбі вирішив перетнути лінію бойового зіткнення без узгодження та в невстановленому місці.

При цьому зазначається, що Маттіа Сорбі раніше працював воєнкором телеканалу російського міноборони “Звезда”.

Центр стратегічних комунікацій припускає, що Сорбі міг “мати попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон”.

Крім того, за інформацією Центру, Маттіа Сорбі відомий в Італії як “гомофоб, противник біженців і пропагандист сумнівних ідеологій”.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER