Після обстрілу останній блок Запорізької АЕС відключений від енергосистеми

Запорізька АЕС, яка знаходиться під контролем російських окупантів, знову відключена від енергоживлення внаслідок обстрілів.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

Зазначається, що протягом останніх трьох діб російські окупаційні війська продовжують інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС. Внаслідок цього були пошкоджені та відключені лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, 330 кВ ЗаТЕС – Каховська та ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Мелітополь.

Також пошкоджений АТ 750/330 кВ ЗАЕС. Інші лінії вузла ЗАЕС/ЗаТЕС зазнали пошкоджень ще раніше.

"Сьогодні, 5 вересня 2022 року, внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли, була відімкнена ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна, тобто остання лінія, яка з'єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС із енергосистемою України", – підкреслили в компанії.

Прес-служба повідомила, що як наслідок – був розвантажений та відключений від мережі єдиний робочий енергоблок №6, який живить власні потреби ЗАЕС.

Раніше вже повідомлялося, що метою РФ є добитися перемикання  Запорізької АЕС до російської енергомережі. Це б дозволило окупантам розв’язати проблему енергодефіцита в Криму і зменшити можливість України експортувати електроенергію в ЄС.

Нагадаємо, на Запорізькій АЕС після завершення роботи технічної місії Міжнародного агентства ООН з атомної енергетики МАГАТЕ залишилось двоє інспекторів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER