На Запорізькій АЕС залишилося двоє інспекторів МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС після завершення роботи технічної місії Міжнародного агентства ООН з атомної енергетики МАГАТЕ залишилось двоє інспекторів.

Про це повідомляє Енергоатом.

"Сьогодні, 5 вересня 2022 року, чотири із шести представників команди інспекції МАГАТЕ завершили роботу на Запорізькій АЕС і залишили майданчик станції. Очікується, що два експерти продовжать роботу на ЗАЕС на постійній основі", – заявила компанія.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі обіцяв, що на Запорізькій АЕС залишаться представники агентства, які вестимуть постійне спостереження.

Після  візиту Гроссі на брифінгу для медіа дав попередню оцінку безпекової ситуації на Запорізькій АЕС. Він заявив, що найбільше занепокоєння викликає фізична цілісність об'єктів АЕС, оскільки інспектори місії МАГАТЕ на власні очі бачили на станції сліди від обстрілів. 

Керівник агентства також високо оцінив роботу українських співробітників АЕС в умовах сильного психологічного тиску та небезпеки. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER