Євросоюз нарощує імпорт електроенергії з України

Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E ще на 20% збільшила доступну пропускну спроможність для експорту електроенергії з України у ЄС – до 300 МВт.

 Про це повідомляє Укренерго.

"Таким чином, загальний обсяг доступної пропускної спроможності електромереж між енергосистемами України та ЄС у денні і вечірні години збільшився до 300 МВт, а в нічні години залишиться на рівні 250 МВт", – йдеться у повідомленні.

Електроенергія постачатиметься у напрямках Румунії та Словаччини. Зазначається, що для подальшого перегляду обсягу експорту електроенергії з України ENTSO-E потрібно провести додаткові розрахунки режимів роботи українських АЕС в умовах потенційних аварійних ситуацій у європейській енергосистемі.

"Укренерго надасть європейським партнерам активну допомогу у фіналізації цього дослідження та надасть ENTSO-E запит на додаткове розширення експортних потужностей ще цього місяця", – повідомили в компанії.

Нагадаємо, українська енергосистема з 16 березня 2022 року працює синхронно з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. Наприкінці березня розпочався експорт електроенергії з України до Польщі, а в травні – до Молдови. 

Через розгорнуту Росією енергетичну війну з Євросоюзом, в Європі відбувається стрімке зростання цін на всі енергоносії, включно з електроенергією.  

Одночасно російські окупанти відновили  лінії електропередач між Херсонщиною і Кримом, і крадуть українську електроенергію

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER