В ОП закликають Червоний Хрест втрутитися у псевдосуд бойовиків над полоненими

Радник Офісу президента Михайло Подоляк закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста згадати про своє призначення та втрутитися у псевдосуд бойовиків на військовополоненими.

Про це Подоляк написав в Twitter.

"Усі військовополонені, зокрема захисники Азовсталі, є комбатантами, які на законних підставах захищали свою країну. Тому маріупольські клітки — це офіційний воєнний злочин Росії. Час Червоному Хресту та Петеру Мауреру (президент МКЧХ – ред.) нарешті згадати про своє призначення й подумати про свою репутацію", – написав радник ОП.

Нагадаємо, у Маріуполі російські окупанти планують провести показовий "суд" над українськими військовополоненими. На сцені маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. 

Також російські ЗМІ повідомили про вивезення до Росії командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, державні структури та "Червоний Хрест" це ще не підтвердили.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER