В планах – відвоювати до кінця року: Марченко розповів про звільнення Херсона

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що Херсон незабаром буде звільнений від російських окупантів.

Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

Дмитро Марченко не назвав конкретних термінів чи дат звільнення Херсону від окупантів, проте попрохав містян «трохи потерпіти», зауваживши, що «це буде не так довго, як усі очікують».

«Це буде швидко. Нехай ще трохи протримаються. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але нехай почекають. Найближчим часом вони все побачать та почують», – сказав генерал.

Також Марченко додав, що у військових в плані до кінця року звільнити Херсон та закінчити активну фазу війни, після чого відбуватимуться локальні бойові дії.

Щодо Снігурівки на Миколаївщині, генерал зазначив, що значна кількість цивільних там не дозволяє ЗСУ активно штурмувати місто. Росіяни укріпилися в Снугурівці через те, що це важлива транспортна розв’язка.

«Так, там є стратегічно важлива розв’язка. Тому вони й тримають цю Снігурівку. Але, на жаль, там є цивільні люди, тому ми не можемо провести таку спецоперацію з визволення цього міста, оскільки не хочемо, щоби постраждало мирне населення… Я думаю, що ми їх візьмемо в кільце і вони самі побіжать звідти», – додав Марченко.

Воєначальник також заявив, що Крим звільнятиметься військовим шляхом, у тому числі з руйнуванням Кримського мосту, щоб позбавити окупантів можливості посилювати свої війська з території Росії.

Також генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що росіяни можуть відновити наступи на миколаївському та криворізькому напрямках, щоб знову спробувати взяти обласний центр в кільце. Однак такі плани окупантів проваляться при спробі реалізувати їх.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER