Росіяни можуть відновити наступ на Миколаїв і безуспішно намагатися його оточити — генерал Марченко

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що росіяни можуть відновити наступи на миколаївському та криворізькому напрямках, щоб знову спробувати взяти обласний центр в кільце.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

Дмитро Марченко прокоментував інформацію The Times про стягування сил РФ на південь. За інформацією видання наразі в регіоні перебувають 25 тисяч російських військових. 

У аналітиків є кілька версій щодо планів РФ. Наприклад, перша версія — вони стягують війська, щоби рушити в напрямку Кривого Рогу і далі для оточення Запоріжжя. Друга версія — що вони хочуть рухатися в сторону Кривого Рогу і далі звернути на Миколаївщину і, можливо, рухатися на Вознесенськ. Третя версія — що вони з району Херсона хочуть йти на Миколаївщину і на Миколаїв.

"Це все лише припущення, що вони можуть робити. Як я бачу, вони будуть пробувати наступати в двох напрямках — це миколаївський напрямок і криворізький. Якщо в них вдасться хоча би на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решта сил і робити його пріоритетним", — відзначив Дмитро Марченко.

На його думку, росіяни можуть спробувати захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ, а далі — оточити Миколаїв. Однак генерал впевнений, що такі спроби будуть провальними для РФ.

"Вони хочуть захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ. Тоді вони зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце. Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії", — сказав він.

Нагадаємо, за оцінками британської розвідки, скоро на півдні розпочнеться нова фаза війни

В ЗСУ також повідомляють про стягування російських військ на окуповані території Херсонської області. Деякі експерти вважають, що таким чином росіяни, ймовірно, готуються до битви за Херсон, тому насичують правий берег Дніпра своїми силами.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER