РФ створила велике формування сухопутних військ для продовження війни — британська розвідка

Російське командування як і раніше стикається з конкуруючими оперативними пріоритетами – посиленням наступу на Донбасі і зміцненням оборони проти очікуваних українських контратак на півдні.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

У відомстві повідомили, що для підтримки «спецоперації» в Україні Росія створила нове велике формування сухопутних військ — 3-й армійський корпус (3 АК), що базується в Муліно, в Нижегородській області на схід від Москви.

«Росія, ймовірно, планує сформувати значну частину 3 АК з нещодавно сформованих «добровольчих» батальйонів, які формуються по всій країні і об'єднують новобранців з одних і тих же районів. Російські політики підтвердили, що потенційним новобранцям 3 АК пропонуються вигідні грошові премії після їх відправки в Україну», – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що до вербування допускаються чоловіки у віці до 50 років, які мають тільки середню освіту.

«Корпус російської армії зазвичай складається з 15-20 тисяч військовослужбовців, але Росії буде важко довести чисельність 3 АК до цього рівня, враховуючи дуже низький рівень ентузіазму населення щодо добровільної участі в бойових діях в Україні», – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці заявили, що ефект 3 АК навряд чи буде вирішальним для війни в Україні.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що росіяни можуть відновити наступи на миколаївському та криворізькому напрямках, щоб знову спробувати взяти обласний центр в кільце. Однак такі плани окупантів проваляться при спробі реалізувати їх.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER