В ЗСУ розповіли, яку техніку зберігали і ймовірно втратили окупанти на кримському аеродромі

Внаслідок вибухів 9 серпня на аеродромі в окупованому Криму знищено склад авіаційного озброєння та дев'ять літаків.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Він розповів, що "Саки" – це військовий аеродром в українському Криму, де окупанти розташовували літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

Ця авіація щодоби злітала з аеродрому і постійно здійснювала патрулювання повітряного простору біля України – змінювалися лише екіпажі і літаки.

Загалом же в Криму є 5 аеродромів, які РФ може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, і це становить неабияку загрозу, на додачу до десятків аеродромів у Білорусі та й у самій Росії, додав Ігнат.

"По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога", – сказав Ігнат.

Згодом на своїх сторінках в соцмережах командування Повітряних сил підтвердило, що на аеродромі в окупованому Криму було знищено 9 російських літаків. Такі дані наводить в новому зведенні і Генштаб ЗСУ.

За добу 9 серпня російська армія втратила 9 літаків, 15 танків і 160 окупантів.

Нагадаємо, 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму пролунали вибухи. Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів.

 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER