ЗСУ скоро зможуть відсунути окупантів, щоб зменшити обстріли Миколаєва — ОК «Південь»

ЗСУ продовжують просування на Миколаївському напрямку і, можливо, найближчим часом українським силам вдасться відсунути окупантів настільки, що це дозволить припинити регулярні обстріли міста.

Про це під час брифінгу повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк.

""Ми продовжуємо вогневий контроль над логістикою ворога на окупованій території і знищення складів. Обстановка складна, тому ми рекомендуємо місцевому населенню евакуюватись, якщо є така можливість, звичайно, тому що це збереження життя. Ми продовжуємо просування, тому я думаю, що найближчим часом нам вдасться відсунути ворога настільки, щоб такі ураження припинилися", — сказала Гуменюк.

Також вона повідомила, що зенітно-ракетні системи С-300, якими росіяни обстрілюють Миколаїв, є особливо небезпечними, оскільки вони призначена для знищення цілі в повітрі. Її використання для ураження наземних цілей є нетиповим.

Нагадаємо, вночі 1 серпня російські окупанти обстріляли Миколаїв. Ворожі ракети влучили у два медичні заклади. Зокрема терористи вдарили по новому травмпункту однієї з лікарень.

Детально про наслідки чергової атаки російських терористів дивіться у нашому сюжеті.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER