При потраплянні в будівлю розривна сила збільшується в рази: ОК «Південь» про обстріли Миколаєва ракетами С-300

Зенітно-ракетні системи С-300, якими росіяни обстрілюють Миколаїв, є особливо небезпечними, оскільки вони призначена для знищення цілі в повітрі. Її використання для ураження наземних цілей є нетиповим.

Про це під час брифінгу повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру «Південь» Наталя Гуменюк.

"Зараз ми фіксуємо нетипове використання зенітно-ракетних систем С-300, одну з батарей яких ми вже знищили. І вони продовжують їх переміщувати по окупованій території Херсонської області і з різних шляхів обстрілу завдають удару", — зазначила Наталя Гуменюк.

Вона пояснила, що при влучанні ракети С-300 в будівлю збільшується її розривна сила.

"Ракета, вилітаючи з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або в якийсь предмет, наприклад, будівлю, який має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів", — сказала Гуменюк.

Крім того, снаряди системи С-300 нашпиговані металевими частинами. Після влучання в землю на місці залишаються величезні вирви, а ударна хвиля може бути руйнівною.

Нагадаємо, вночі 1 серпня російські окупанти обстріляли Миколаїв. Ворожі ракети влучили у два медичні заклади. Зокрема терористи вдарили по новому травмпункту однієї з лікарень.

Напередодні Миколаїв зазнав найбільшого за час повномасштабної війни обстрілу: російські окупанти вдарили по житлових районах ракетами С-300 і РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами. Зруйновано і пошкоджено багато житлових будинків та інших об'єктів цивільної інфраструктури. Під час обстрілу загинув бізнесмен Олексій Вадатурський зі своєю дружиною Раїсою.

Детальніше про наслідки атаки російських терористів дивіться у нашому сюжеті.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER