Росіяни обстріляли два миколаївські медзаклади — зруйновано травмпункт та склад ліків

Вночі 1 серпня російські окупанти обстріляли Миколаїв. Ворожі ракети влучили у два медичні заклади. Зокрема терористи вдарили по новому травмпункту однієї з лікарень. На щастя, персонал та пацієнти не постраждали.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Будівля травмпункту частково зруйнована. Від ударної хвилі та уламків також вилетіли вікна в сусідніх лікувальних відділеннях.

«Цей травмпункт ми відкрили наприкінці 2019 року. Його зводили з нуля. Фактично, це була перша будівля лікувального закладу, побудована за останні 20 років у Миколаєві. І це був один із найсучасніших травмпунктів України. Відбудуємо! Все відновимо! Але спочатку знищимо кожного російського терориста, який посмів прийти на нашу землю», — написав мер.

Також внаслідок обстрілу виникла пожежа на території іншого закладу — медичного диспансеру. Там згорів гуманітраний склад з медичними препаратами та продовольством. Тут також обійшлося без жертв, повідомили в Миколаївській обласній військовій адміністрації.

 

Внаслідок нічного обстрілу також постраждали будинки у приватному секторі поряд з медзакладами. Один із будинків рознесло вщент внаслідок прямого влучання. В сусідніх будинках пошкоджені дах, вікна та стіни. 
Місцева жителька Надія в коментарі Центру розповіла, що удар був дуже потужний – каміння із будівель розліталося на сотні метрів. 

 

 

Загалом відомо, що внаслідок ворожого обстрілу постраждало троє людей. 
 
Нагадаємо, вночі 31 липня Миколаїв зазнав найбільшого за час повномасштабної війни обстрілу: російські окупанти вдарили по житлових районах ракетами С-300 і РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами. Зруйновано і пошкоджено багато житлових будинків та інших об'єктів цивільної інфраструктури. Під час обстрілу загинув бізнесмен Олексій Вадатурський зі своєю дружиною Раїсою.

Детальніше про наслідки атаки російських терористів дивіться у нашому сюжеті.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER