Найбільший обстріл з початку війни: у Миколаєві зруйновані будинки і школи. ФОТО

Вночі 31 липня Миколаїв зазнав найбільшого за час повномасштабної війни обстрілу: російські окупанти вдарили по житлових районах ракетами С-300 і РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами. Потужні вибухи лунали після першої ночі та близько п’ятої години ранку. Зруйновано і пошкоджено багато житлових будинків й інших об'єктів цивільної інфраструктури. За попередніми даними, загинуло двоє та отримали поранення троє мирних жителів міста.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Найбільших ушкоджень зазнали саме житлові будинки. Під час нічної атаки в багатьох постраждалих оселях знаходилися їхні господарі. 

Чоловік показує уламок ракети, яка пошкодила його оселю.

Господарка іншого будинку дивом врятувалася під час обстрілу. Серед її домашніх тварин вижив лише один кіт.

Біля цієї будівлі прилетіла і ракета, від якої лишилася вирва, глибиною 7-8 метрів, і касетні снаряди окупантів. 

Також внаслідок ворожого обстрілу суттєвих руйнувань зазнав готельний комплекс в одному з районів Миколаєва.

Знову під ударом окупантів опинилася і міська школа. Офісне приміщення, розташоване поруч, повністю зруйноване. 

Неподалік зайнялася через обстріл нотаріальна контора. Крім неї рятувальникам довелося ліквідовувати горіння двох гаражів, трьох господарських споруд і однієї прибудови до житлового будинку.

Прокуратура почала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. За даними слідства, крім вищезгаданих об'єктів росіянами зруйновано ще одну школу, спортивний комплекс і СТО. 

На даний час відомо про двох загиблих мирних мешканців – це бізнесмен Олексій Вадатурський і його дружина, будинок яких зруйнувала ворожа ракета. Ще двоє мирних жителів отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення.    


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER