Миколаїв обстріляли касетними снарядами: п’ять загиблих та 13 поранених мирних жителів

Російські окупанти сьогодні вранці, 29 липня, обстріляли касетними боєприпасами один із районів Миколаєва. Вибухи пролунали після закінчення повітряної тривоги. Наразі відомо про п'ятьох загиблих та 13 постраждалих.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Прильоти касетних снарядів в одному із районів Миколаєва. Є постраждалі. На місце вже виїхали швидкі. Оголошено повітряну тривогу! Прошу всіх залишатися в укриттях!» – написав Сенкевич.

Згодом голова ОВА Віталій Кім повідомив, що касетні боєприпаси влучили поряд із зупинкою громадського транспорту. 

«Російські мразі вчора вистрілили в спальний район звичайний. Скільки я там не ходив, ні одного натяку на військові цілі не знайшов. Розвалили купу будинків. Сьогодні вистрілили в інший район, поруч із зупинкою громадського транспорту. 12 людей лежать на землі. «Швидкі» поїхали, працюють», – сказав Кім.

Декілька мирних миколаївців загинули на місці. 

Ще близько десяти постраждалих забрали машини швидкої допомоги.

Зазначимо, що росіяни ударили ракетами РСЗВ в місці, де знаходилося багато цивільних – біля зупинки громадського і парковки приватного транспорту. 

Згодом мер Олександр Сєнкевич уточнив, що серед постраждалих 7 людей перебувають у важкому стані: четверо відправили в реанімації, трьох – на операційний стіл.

"Ударили касетними снарядами, а це дуже велика площа ураження – декількасот метрів. Через це така велика кількість постраждалих. Є ще люди з легкими пораненнями, їм надали допомогу", – сказав міський голова.

Біля місця трагедії лежать залишки російських ракет, які несли касетні боєприпаси.

На дорогах чітко видно місця влучання і пошкодження, характерні для касетних снарядів. Це ще раз підтверджує, що Росія вчергове скоїла воєнний злочин, вдаривши забороненою зброєю по житлових кварталах, коли там була купа мирних жителів.  

Нагадаємо, вночі 28 липня російські окупанти знову обстріляли цивільну інфраструктуру Миколаєва. Від ракетного удару постраждали заклади освіти та житлові будинки – одна зі шкіл повністю зруйнована.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER