Родина Зеленського задекларувала за 2023 рік 12,4 млн гривень доходів

Декларація Зеленського за 2023

Президент України Володимир Зеленський подав декларацію про майно і доходи за 2023 рік. Прибутки очільника країни у порівнянні з минулим роком зросли.

Про це повідомили в Офісі Президента, передає Nikcenter.

Загалом минулого року доходи президента та його родини склали 12 мільйонів 423 тисячі гривень. При цьому більшу частину прибутку Володимир Зеленський отримав від продажу облігацій внутрішніх державних позик України.

Прибутки родини президента в основному складалися з зарплати, відсотків банку та доходів зі здачі нерухомості в оренду.

«Збільшення доходів у порівнянні з минулим роком відбулося у зв’язку з відновленням орендних платежів», – надали пояснення в Офісі Президента.

Однак, грошові заощадження Володимира Зеленського та його сім’ї зменшилися на 2 мільйони 800 тисяч гривень. Жодних інших суттєвих змін у майновому стані президента не відбулося.

У 2023 році Володимиру Зеленському виплатили зарплату в розмірі 336 тисяч гривень. Президентська родина як і раніше користується двома автомобілями – Land Rover 2016 року й Mercedes-Benz 2014 року випуску.

Варто додати, у 2022 році доходи президента та членів його сім’ї становили понад 3 мільйони гривень, а у 2021 році Володимир Зеленський заробив 10,82 мільйона гривень.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у 2022 році отримував більшу зарплатню, ніж очільник держави. Посадовець задекларував 568 тисяч гривень. На банківському рахунку Андрій Єрмак зберігає 782 тисячі гривень, а готівкою – 50 тисяч євро та 39 тисяч доларів.

Також посадовець вказав про непогашений кредит, який взяв ще у 2006 році в «Сенс банку». На момент заповнення декларації його борг становив 1 мільйон 306 тисяч гривень. Андрій Єрмак володіє квартирою в столиці площею 107,8 квадратних метрів та автомобілем Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC, 2019 року випуску.

Нагадаємо, у 2022 році дохід Володимира Зеленського та членів його родини зменшився більш як на половину та становив 3 мільйони 692 тисячі гривень. Причиною зниження доходів стало припинення договорів оренди з початком повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше повідомлялося, що заступники Кіма задекларували спадщину на 4 мільйони та Nissan за 2,5 тисячі доларів. У нових деклараціях заступників голови Миколаївської ОВА з’явилося майно, яке набули у власність їхні родини під час повномасштабного вторгнення. Наприклад, дружина Валентина Гайдаржи придбала автівку Nissan Qashqai всього за 75 тисяч гривень.

Володимир Зеленський, декларації, Офіс Президента, прибуток

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER