На Миколаївщині міська рада з порушеннями закупила позашляховики для виконкому

Позашляховики для міської ради Южноукраїнська

Посадовець виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради у Миколаївській області допустив серйозні порушення під час закупівлі позашляховиків. Завдані державі збитки оцінили у 2 мільйони гривень.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

З серпня 2022 року до травня 2023 року працівник Южноукраїнської міської ради виконував обов’язки уповноваженої особи з питань проведення публічних закупівель. Він посприяв укладенню договору з одним із підприємств на постачання п’яти позашляховиків. Автомобілі повинні були використовуватися для потреб виконкому міської ради.

«Підприємство, яке не мало права здійснювати правочини з вказаними автомобілями з огляду на відсутність права власності на них. Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 2,4 млн грн», – розповіли в прокуратурі.

Наразі посадовця відсторонили від посади та повідомили підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків. Якщо вину працівника виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради доведуть, йому загрожує позбавлення волі до шести років.

Слід зазначити, автомобілі закупили у приватного товариства з Умані. Директор фірми за допомогою підроблених документів ввіз на територію України автівки призначені для потреб Збройних Сил України. Однак, натомість чотири позашляховики продав Южноукраїнській міській раді.

Справу директора підприємства вже передали до суду. Його обвинувачують в продажі товарів гуманітарної допомоги, привласненні коштів з місцевого бюджету та використанні підроблених документів.

Нагадаємо, на Миколаївщині перевірили правомірність закупівель Южноукраїнської лікарні. В ЗМІ з’явилася інформація про порушення з проведенням закупівель на комунальному підприємстві. Зокрема, медіа зацікавило придбання медичного обладнання Южноукраїнською міською лікарнею.

Раніше повідомлялося, що у керівника “Миколаївводоканалу” Дуденка та комерційного директора КП Ганіченка провели обшуки через ймовірне привласнення майна і зловживання. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження після публікацій Nikcenter про порушення на закупівлях водоканалу.

закупівля, обласна прокуратура, порушення, посадовець, Южноукраїнськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER