Вища кваліфікаційна комісія рекомендувала звільнити суддю, який допомагав Павлу Вовку в захопленні влади

Суддя Вадим Бутенко

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів надали рекомендацію звільнити Вадима Бутенка, який працював суддею в Фастівському міськрайонному суді Київської області. Він був спільником скандально відомого судді ОАСК Павла Вовка.

Про це повідомили в пресслужбі ВККС, передає Nikcenter.

Павло Вовк мав намір захопити владу в Раді суддів і допомагав йому у цьому Вадим Бутенко. За задумом він повинен був стати головою Ради суддів, щоб працівникам ліквідованого Окружного адмінсуду Києва не ставили зайвих запитань.

За результатами співбесіди у Вищій кваліфікаційній комісії одноголосно вирішили звільнити Вадима Бутенка.

Варто додати, за інформацією «Слідство.інфо» суддя Бутенко є одним із фігурантів записів з кабінету керівника скандального ОАСК Павла Вовка. Зокрема, судді ліквідованого Окружного адмінсуду столиці мали намір призначити свою людину до складу Ради суддів.

Саме до повноважень цього органу входить контроль суддівської діяльності та забезпечення незалежності суддів. Новим членом Ради суддів мав стати Вадим Бутенко.

Всі свої дії екскерівник ОАСК координував з проросійським політиком часів президентства Януковича Андрієм Портновим. Зокрема, Вовк допоміг Бутенку зустрітися з представниками Адміністрації президента. Однак, задуми очільника адмінсуду пішли не зовсім за планом і Раду суддів очолив Богдан Моніч.

Під час співбесіди у Вищій кваліфікаційній комісії суддів Вадим Бутенко всіляко заперечував тісні зв’язки з Павлом Вовком та його корупційними схемами. Членів комісії зацікавили також декларації судді, а саме той факт, що він забув вказати місце роботи дружини в Вищому антикорупційному суді.

Вироки Бутенка неодноразово оскаржувалися в апеляційних інстанціях, оскільки він часто розглядав справи без участі потерпілих та їхніх адвокатів.

Нагадаємо, скандально відомого суддю ОАСК Вовка визнали таким, що не може здійснювати правосуддя. Одіозний суддя намагався отримати посаду судді Верховного Суду. Вища кваліфікаційна комісія суддів розглянула питання відповідності Павла Вовка посаді в Касаційному адміністративному суді.

Раніше повідомлялося, що сина судді Окружного адмінсуду Києва розшукують за підозрою у вбивстві. Правоохоронці оголосили в розшук Івана Аблова, який є сином судді Окружного адміністративного суду Києва Євгенія Аблова. Він є одним з фігурантів справи про так звані «плівки ОАСК».

ВККС, кваліфікаційне оцінювання, Павло Вовк, плівки Вовка, суддя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER