В Києві викрали військовий одяг на 3,6 млн гривень: деталі злочинної схеми

Поліція затримала в столиці злочинну групу, члени якої систематично викрадали одяг та спорядження призначені для однієї з бригад територіальної оборони. Військову форму списували, а потім вивозили на склади.

Про це розповіли в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

До організованої групи входили військовослужбовці та жителі Києва. В кожного учасника злочину була своя роль. Зокрема, військові допомагали «списувати» одяг, а цивільні займалися безпосереднім продажем привласненого майна.

«Організував злочинну схему один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців. Через них він викрадав з частини бронежилети, шоломи, зимові/літні комплекти одягу, взуття тощо», – йдеться в повідомленні ДБР.

Увесь одяг та спорядження вивозилося на склад облаштований в одному з гаражів столиці. Злочинці встигли викрасти майно територіальної оборони на понад 3 мільйони гривень. Проте, розмір збитків може бути й більшим, оскільки слідство має намір провести експертизи.

Під час обшуків на складі правоохоронці знайшли чималу кількість військової продукції, яку готувалися продавати через інтернет. Щоб приховати власність ЗСУ, з одягу та інших товарів зрізали бирки. Для того аби якнайшвидше позбутися викраденого майна, злочинці продавали військові товари зі знижкою 50 відсотків.

Затримали військовослужбовця та його спільників під час спроби продати товари Збройних Сил України за 2 мільйони гривень.

Слід зазначити, це не перші випадки продажу військових товарів для власних прибутків. Посадовці однієї з військових частин Києва продавали харчі призначені для потреб особового складу. Продукти збували в ресторанах, магазинах та на базарах. Загалом зловмисникам вдалося заробити на продукції ЗСУ мільйони гривень.

Учасники злочинної групи забирали зі складів 30 відсотків продуктів і щоб нестача не була помітною, зменшували добові норми харчування для військовослужбовців.

Нагадаємо, посадовець Міноборони переписав на цивільну дружину елітний автопарк та квартири на 14 мільйонів гривень. Серед керівників Міністерства оборони викрили корупціонера. Чиновник обіймав посаду начальника Головного управління капітальних вкладень.

Раніше повідомлялося, що посадовці передали у приватну власність землі Міноборони на 36 мільйонів гривень. На Київщині депутати та голова сільської ради незаконно дозволили передати у приватну власність земельні ділянки, що призначалися для розміщення військових об’єктів.

ЗСУ, кримінальне провадження, ТрО, українські військові

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER