В Кривому Розі родичів загиблих військових змушують користуватися послугами лише однієї ритуальної фірми – розслідування

Поховання військових в Кривому Розі

Смерть рідних є величезним горем для кожної родини, однак навіть в такі важкі хвилини знаходяться ті, хто бажає заробити на загиблих українських героях. В територіальних центрах комплектування Кривого Рогу усіх родичів полеглих військових направляють в ритуальну фірму «Ритуал плюс».

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

Журналісти з’ясували, що в ритуальній фірмі вимагають гроші за різні атрибути для поховання такі як вінки, труни та інше. Навіть якщо їх безкоштовно надає родичам бійців військова частина. При цьому оплату за послуги в «Ритуал плюс» приймають виключно готівкою або ж на приватну банківську картку.

Представники фірми зазвичай виписували накладні від руки й в такому вигляді передавали родичам загиблих військових. Під вивіскою «Ритуал плюс» здійснює підприємницьку діяльність Лазаренко Руслан Валерійович. Понад три роки він надає ритуальні послуги та займається організацією поховань в Кривому Розі.

Після 24 лютого 2022 року підприємець почав отримувати багатомільйонні підряди на міжміські перевезення тіл загиблих військових. Натомість організацією поховань військовослужбовців мало б займатися комунальне підприємство Криворізької міської ради «Ритуал сервіс плюс» і відповідно отримувати за це гроші. Однак, основний дохід отримує приватна фірма практично з ідентичною назвою.

Комунальне підприємство Кривого Рогу ось уже 8 років очолює Андрій Васільєв. У 2022 році його дохід на посаді директора склав приблизно 600 тисяч гривень. Однак, несподівано в чиновника з’явилося два елітних авто вартістю 100 тисяч доларів кожне. Один автомобіль Андрій Васільєв оформив на свою 70-річну матір.

Загалом за останні два роки у мами посадовця, яка є пенсіонеркою, з’явилося декілька квартир та елітний автопарк. Зокрема, Раїса Васільєва стала власницею апартаментів в одеському комплексі «Каліпсо» на березі моря. Жінка також придбала в Одесі ще одну квартиру – в ЖК «”51-ша Перлина». За кожну квартиру вона заплатила 100 тисяч доларів.

В міській раді Кривого Рогу корупційні схеми заперечують та переконують, що місто не обирало конкретну фірму, яка займатиметься похованнями.

Варто додати, журналісти Nikcenter в розслідуванні «Ритуальний переділ» розповідали, на чому заробляють похоронні фірми Миколаєва. Неякісна послуга за великі гроші – не просто візитівка компанії “Довник-Бізнес”, це вирок усій ритуальній сфері Миколаєва. Адже тут панують свої, неписані закони, що часто вступають у протиріччя з нормами моралі та кримінальним кодексом.

Так, наприклад, окрім фірми “Довник-Бізнес”, миколаївці скаржаться на якість послуг ТОВ “Літком”. Агенти цих фірм одними з перших отримують інформацію про смерть людини і першими приїжджають до родичів.

Нагадаємо, у ритуальній службі Миколаєва «відмивали» гроші на похоронах загиблих військових. Представники підприємства при наданні ритуальних послуг, зокрема під час організації поховань загиблих військовослужбовців, шахрайським шляхом заволоділи бюджетними грошовими коштами

військовослужбовці, зловживання, Кривий Ріг, поховання, ритуальні послуги

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER