Голові Одеської обласної ради подарували швейцарський годинник за 600 тисяч гривень – декларація

Декларація голови Одеської обласної ради

Очільник Одеської обласної ради Григорій Діденко в перший рік повномасштабного вторгнення отримав коштовний подарунок – годинник бренду Hublot.

Про це стало відомо з декларації його дружини Юлії Діденко, передає Nikcenter.

Годинник, який презентували голові Одеської обласної ради, коштує 594 тисячі гривень. Дружина посадовця Юлія Діденко є власницею декількох квартир у різних містах. Зокрема, у 2021 році в її користуванні була квартира в Одесі площею 53,4 квадратних метрів та в столиці площею 51 квадратний метр. У 2022 році Юлія Діденко, яка є чинною народною депутаткою, користувалася квартирою в Одесі площею 42 квадратних метри.

У власності Юлії Діденко є частина квартири в Донецьку та квартира у Києві площею 32,2 квадратних метри. Також народна обраниця володіє нежитловим приміщенням площею 39,9 квадратних метрів та земельною ділянкою в столиці площею 1 тисячу 344 квадратних метрів.

За 2022 рік Юлія Діденко заробила 444 тисячі 713 гривень, а її чоловік на посаді голови обласної ради – 692 тисячі 432 гривні. У 2021 році подружжя заробило дещо менше – 532 тисячі 650 гривень і відповідно 666 тисяч 546 гривень.

Чималу суму родина зберігає готівкою: Юлія Діденко за 2022 рік задекларувала 210 тисяч доларів готівкою та 19 тисяч 109 гривень на банківському рахунку. Голова Одеської обласної ради у 2022 році мав у своєму розпорядженні 200 тисяч євро готівкою та 4 тисячі 352 гривні на банківському рахунку.

Варто додати, голову Одеської обласної ради звинувачували в порушенні мовного закону. Через це Григорія Діденка викликали до Уповноваженого з захисту державної мови. Зокрема, в мережі поширили відео, де посадовець  розмовляє з іншими депутатами ворожою мовою. Дискусія з депутатами виникла через вигнання волонтерів з приміщення видавництва «Чорномор’я» і лише після зауваження голова обласної перейшов на  українську мову.

Нагадаємо, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім подарував своїй дружині годинник Hublot за понад 400 тис. грн восени 2022 року. Також у Юлії Кім з’явилися грошові збереження в криптовалюті на майже 850 тис. грн. Про це стало відомо з декларації голови ОВА за 2022 рік.

Раніше повідомлялося, на що витрачав у 2023 році гроші Генштаб. Фінансове управління Генштабу ЗСУ лише за цей рік провело 116 закупівель. Більшість коштів витрачалося на дорогоцінні речі та гаджети. Протягом цього року Генштаб організував 20 різних закупівель нагородних годинників.

годинник, декларації, Одеська ОВА, Одеські новини, статки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER