На Одещині підприємець вимагав хабар з військового ЗСУ

На хабарі затримали директора підприємства з Одеси

Генерального директора одного з приватних підприємств Одещини викрили на корупції. Він намагався отримати грошову винагороду від військовослужбовця Збройних Сил України.

Про це повідомили в поліції Одеської області, передає Nikcenter.

За хабар керівник підприємства пообіцяв військовому посприяти в оформленні інвалідності його важкохворій матері. Свої послуги директор оцінив у тисячу доларів.

«Зловмисник посилався на зв’язки з людьми, уповноваженими на видачу таких довідок, що давало б можливість звільнитися від військової служби у зв’язку із доглядом за матір’ю-інвалідом», – йдеться в повідомленні поліції.

Затримали директора підприємства під час одержання хабаря. Окрім грошової винагороди в автомобілі корупціонера правоохоронці знайшли також 5 тисяч євро, 14 тисяч доларів, копії медичних документів про звільнення з військової служби та інші докази злочинної діяльності.

Поліція повідомила підприємцю підозру за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нещодавно в Одесі викрили на хабарництві лікаря Військово-медичного клінічного центру Південного регіону. Медик налагодив схему видачі фіктивних довідок про хвороби у військовослужбовців. Документи дозволяли військовим звільнитися з лав ЗСУ, однак за них потрібно було заплатити 5500 доларів.

Лікаря затримали ще вкінці листопада в момент передачі грошей військовим. Медику обрали запобіжний захід – взяли під варту.

Декілька місяців перед тим на корупції впіймали й командира військового госпіталю. Військовослужбовець, який мав серйозні проблеми зі здоров’ям, не міг оформити інвалідність. Командир медичного закладу стверджував, що хвороби військового не дотягують до потрібного діагнозу, він обіцяв допомогти у вирішенні питання за 5 тисяч доларів.

Нагадаємо, в суді на Одещині за хабарі видавали ухилянтам рішення для виїзду закордон. В Білгород-Дністровському районному суді суддя за хабарі приймав «потрібні рішення», завдяки яким чоловіки призовного віку отримували можливість виїхати. У спільники він залучив інших працівників суду та посередників.

Раніше повідомлялося, що в Одесі посадовець вимагав гроші за невтручання у бізнес підприємця-початківця. Корупцію викрили в одному із відділів Одеського районного управління Головного управління Держспоживслужби.

військовий, військовий госпіталь, корупція, Одеські новини, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER