В Одесі військовозобов’язаним чоловікам організовували «відпустку» закордоном

Схема ухилення від мобілізації в Одесі

Злочинна група на чолі з одеситом організовувала виїзд закордон військовозобов’язаних чоловіків. На початку листопада їм вдалося знайти клієнта, якому пообіцяли безперешкодний виїзд до Молдови.

Про це повідомили в Управлінні поліції Одеської області, передає Nikcenter.

Злочинці запевнили «клієнта», що нададуть йому підроблені документи про нібито перебування на військовій службі та виїзд у відпустку в Кишинів. Послуга з організації відпустки вартувала ухилянту 8 тисяч доларів.

«Через офіційний пункт пропуску врешті зловмисники везти чоловіка не ризикнули. Усіх трьох учасників групи правоохоронці затримали під час спроби вивезти «клієнта» на автомобілі через державний кордон в обхід пунктів пропуску», – йдеться в повідомленні поліції.

Усім учасникам злочинної групи оголосили підозри в організації незаконного переправлення через кордон, вчинене за попередньою змовою. Одеситу та його спільникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з забороною обіймати посади в державних органах.

Нещодавно в Одеській області заблокували канал незаконного переправлення ухилянтів закордон. З цією метою злочинці використовували підроблені документи, а клієнтів підшуковували через різноманітні месенджери.

Зловмисники створили закритий телеграм-канал за прототипом туристичного агентства. Середня ціна послуг з виїзду закордон складала 3500 доларів. Під час обшуків в домівках мешканців Одещини окрім документів та грошей знайшли ще й наркотики – амфетамін та канабіс.

Трьом учасникам злочинної групи повідомили підозри одразу за декількома статтями Кримінального кодексу – незаконне переправлення через державний кордон та зберігання наркотиків.

Нагадаємо, кадрова агенція в Одесі допомагала переправляти ухилянтів до країн Євросоюзу. Втікачів переховували у кабінах вантажних фур, що здійснювали міжнародні перевезення. Під виглядом найму працівників директор кадрової агенції розшукував чоловіків, які бажали уникнути мобілізації. За грошову винагороду ухилянтам обіцяли виїзд до Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що двоє одеситів разом з посадовцями МСЕК оформляли документи для ухилянтів. Учасники схеми розшукували військовозобов’язаних чоловіків, які не хотіли воювати. За грошову винагороду зловмисники пропонували оформити документи за допомогою спільників з медико-соціальної експертної комісії.

кримінальне провадження, Одеські новини, ухилення від мобілізації, ухилянти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER