Хабар за переведення у тилову частину: на Миколаївщині матросу ЗСУ повідомили підозру

В Миколаївській області матрос однієї з військових частин Збройних Сил України підкупив заступника командира. Військовослужбовець намагався уникнути участі в зоні бойових дій.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі в сфері оборони Південного регіону, передає Nikcenter.

В грудні 2023 року матрос передав заступнику командира батальйону з морально-психологічного забезпечення хабар у  розмірі 5 тисяч доларів США. Натомість посадовець військової частини мав посприяти переміщенню військового у тиловий підрозділ.

«14 грудня 2023 року, після передавання всієї суми неправомірної вигоди, матроса затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України», – розповіли в прокуратурі.

Військовослужбовець отримав підозру за фактом пропозиції та надання службовій особі неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії.

Матроса взяли під варту з можливістю внести заставу – 214 тисяч гривень. Йому загрожує чималий термін ув’язнення.

Схожа ситуація трапилася і в Одесі. Заступник командира військової частини вимагав з підлеглого 15 тисяч гривень. За грошову винагороду посадовець пообіцяв не відправляти військовослужбовця в зону бойових дій.

Слідство встановило, що командир військової частини бажав отримати гроші за те, що військового не внесуть до списку тих, хто відправиться в райони ведення активних бойових дій.

Після того як командир отримав хабар, його затримали правоохоронці. Посадовцю повідомили підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за корупційні злочини під час воєнного стану. Народним депутатам запропонують проголосувати за призначення покарання за корупційні злочини у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна. Зміни обґрунтовані тим, що після повномасштабного вторгнення в країні різко зріс рівень несприйняття корупції.

Нагадаємо, в Одесі військовий видавав себе за воєнкома та вимагав хабарі. Військовий з Одеси намагався ошукати «ухилянта», який хотів незаконно перетнути державний кордон. Він представлявся керівником Територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Раніше повідомлялося, що поліцейський з Одещини вимагав хабар у військового. Інспектор патрульної поліції в Одеській області намагався отримати у військового чималу суму за повернення документів на автомобіль.

ЗСУ, командир військової частини, кримінальне провадження, миколаїв, Прокуратура, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER