Територіальній громаді Миколаївщини повернули земельну ділянку на узбережжі Чорного моря

Громаді Миколаєва повернути землю в зоні "Коблево"

Коблівська сільська рада передала у приватну власність земельну ділянку в курортній зоні «Коблево» на Миколаївщині. Господарський суд визнав рішення незаконним.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Житель Миколаївщини приватизував земельну ділянку площею 2 гектари, яку він отримав за рішенням Коблівської сільської ради. Проте, земля розташована в пляжній зоні прибережної захисної смуги Чорного моря, а тому не може перебувати у приватній власності.

«Судом підтверджено неможливість набуття права приватної власності на землі водного фонду. Вказане судове рішення набрало законної сили», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Проте, незаконний власник землі не погоджувався повертати її територіальній громаді. Щоб уникнути цього, він передав земельну ділянку в користування товариства, яким управляли пов’язані з ним люди.

Щоб повернути землю державі, прокуратурі довелося звертатися до господарського суду. Суд повністю задовольнив вимоги обласної прокуратури та припинив право користування товариства земельною ділянкою вартістю понад 6 мільйонів гривень. Українське законодавство забороняє перебування земель прибережних захисних смуг у приватній власності.

Варто додати, в Одесі прокуратура допомогла повернути у власність громади земельну ділянку вартістю 65 мільйонів гривень. Зокрема, міська рада передала в оренду землі неподалік Михайлівської площі. Орендар планував збудувати на земельній ділянці багатоповерховий житловий будинок з підземним паркінгом.

Прокуратура з’ясувала, що передана в оренду земля належить до природно-заповідного фонду, а тому будь-яке будівництво на ній заборонено. Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути земельну ділянку територіальній громаді.

Нагадаємо, на Одещині у власність громади повернулася земельна ділянка на узбережжі Чорного моря. Декілька років тому на Одещині Чорноморська міська рада передала приватному підприємству в оренду на 49 років земельну ділянку. Земля знаходилась в захисній смузі Чорного моря.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Миколаєва повернула закладам освіти земельні ділянки вартістю майже 10 млн гривень. Кривоозерський професійний аграрний ліцей на Миколаївщині передав місцевому підприємцю три земельні ділянки площею 323 гектари, що перебували в користуванні закладу освіти.

земельна ділянка, миколаївська область, обласна прокуратура, пляжі Миколаївщини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER