Одеський будинок артистів цирку, який незаконно приватизували, повернули державі

В Приморському районному суді Одеси завершилося слухання справи про незаконне вибуття з державної власності однієї з будівель Одеського цирку.

Про це повідомила обласна прокуратура, передає Nikcenter.

Прокуратурі вдалося довести суду факт незаконної приватизації Одеського будинку артистів цирку.

«Судом винесено рішення про повернення до державної власності Одеського будинку артистів цирку загальною площею 2104 м кв вартістю 81,5 млн грн, який розташований в історичному ареалі Одеси», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Варто додати, що будівля збудована в 1961 році та розташована на вулиці Князівській. Свого часу будинок використовувався як готель для артистів цирку. Однак, у 2018 році будівлю, що перебувала на балансі Одеського державного цирку, незаконно передали у приватні руки.

Окрім того, вдалося повернути в державну власність і ділянку з лісового фонду на узбережжі Тилігульського лиману. Березанська  районна адміністрація передала у приватну власність для будівництва дач земельну ділянку, що входить до лісового фонду. Вартість землі складала біля одного мільйона гривень.

Миколаївська окружна прокуратура через суд скасувала незаконні рішення Березанської держадміністрації та повернула ділянку державному підприємству «Очаківське лісомисливське господарство».

Приватного власника зобов’язали повернути землю у власність держави, оскільки ділянка може перебувати лише в державній чи комунальній власності. Закон забороняє надання землі на узбережжі у приватну власність та забудову її житловими будинками.

Нещодавно у власність міста повернули й земельну ділянку на автовокзалі Миколаєва. Землю оцінили у 2,6 мільйона гривень. До того ділянка перебувала в оренді місцевого підприємства, яке після завершення строку договору відмовлялося повертати землю територіальній громаді.

Нагадаємо, на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути в державну власність курган. Прокуратура звернулася з позовом до суду про повернення в державну власність пам’ятки археології. Курган розташований на земельній ділянці у Вознесенському районі.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала колишнього депутата з Одещини, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. Ексдепутат Затоківської селищної ради на Одещині разом зі спільниками організував підробку документів, щоб привласнити курортні земельні ділянки на березі Чорного моря.

обласна прокуратура, Одеські новини, приватизація, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER