НАБУ призупинило розслідування в справі Коломойського: що стало причиною

Справа Коломойського поставлена на паузу

Стало відомо про зупинення розслідування в справі привласнення 9,2 мільярда гривень, де головним фігурантом є колишній власник «Приватбанку» Ігор Коломойський.

Про це повідомляє «Слово і діло», передає Nikcenter.

Детектив Національного антикорупційного бюро виніс постанову про зупинення слідчих дій в кримінальному провадженні за участі Коломойського ще 17 жовтня. Підставою зупинення розслідування стала необхідність проведення процесуальних дій в межах міжнародного співробітництва.

Детективи звернулися з запитами про міжнародно-правову допомогу. Проте, постанова НАБУ не влаштовує адвокатів Коломойського, через що вони подали скаргу до Вищого антикорупційного суду. Розгляд скарги має відбутися 7 листопада.

Окрім того, адвокати бізнесмена звернулися до Бюро економічної безпеки та просять залучити до слідства уповноваженого консула Ізраїлю. Захист Коломойського скаржиться на постійні відмови детективів у відповіді на подані клопотання. Колишньому олігарху не дають можливості побачитися з дружиною, відмовляють в залученні консула. За весь час перебування під вартою Ігоря Коломойського так і не допитали. Адвокати переконані, що слідство формально ставиться до своєї роботи.

Варто додати, Ігор Коломойський намагався оскаржити в апеляційному суді накладення арешту на його статки. Арешт на майно бізнесмена наклав Шевченківський районний суд Києва. Обмеження торкнулися корпоративних прав у підприємствах та банківських рахунків.

Проте Київський апеляційний суд відмовився скасовувати арешт майна колишнього олігарха. Ухвала суду є остаточною та не може оскаржуватися.

Ігор Коломойський зберігає свої кошти на рахунках в «Приватбанку» та «Айбокс банку». Загалом бізнесмен має відкриті 23 банківські рахунки. Прокурори та слідчі отримали доступ до залишку коштів Коломойського, що зберігаються в банку.

Нагадаємо, суд продовжив арешт бізнесмена Ігоря Коломойського. 27 жовтня Шевченківський районний суд Києва розглянув клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу бізнесмену Ігорю Коломойському. Суд вирішив залишити Ігоря Коломойського під вартою на місяць – щонайменше до 2 грудня.

Раніше повідомлялося, що ще один фігурант «справи Коломойського» отримав підозру про привласнення коштів «Приватбанку». Начальник філії «Приватбанку» входив до злочинної групи, яку створив бізнесмен Ігор Коломойський. Їм вдалося привласнити 5,8 мільярда гривень.

арешт, Коломойський, кримінальне провадження, НАБУ, розслідування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER