Збагатився на 47 млн гривень: начальника районного ТЦК Одеси викрили на корупції

Незаконне збагачення в Малиновському ТЦК

Національне агентство з питань запобігання корупції провело моніторинг способу життя начальника Малиновського районного ТЦК в Одесі В’ячеслава Кушнерова. З початку повномасштабного вторгнення статки воєнкома суттєво зросли.

Про це повідомили в пресслужбі НАЗК, передає Nikcenter.

Незаконні статки виявили як в начальника ТЦК, так і в його найближчих родичів – дружини, матері та тещі. Лише в серпні 2022 року близькі В’ячеслава Кушнерова подарували один одному 30 мільйонів гривень.

В травні 2022 року воєнком з дружиною купили в Одесі квартиру площею 111 квадратних метрів, яку через рік успішно продали за 7,56 мільйона гривень. У тому ж році В’ячеслав Кушнеров отримав від матері в подарунок будинок в Овідіопольському районі Одещини. Хоча, останні 20 років матір воєнкома не могла похизуватися великою зарплатою.

«Теща воєнкома впродовж останніх кількох років стала власницею квартири в Лиманському районі Одеської області за понад 300 тис. грн, а також автомобіля Mercedes–Benz GLS 400 за 420 тис. грн. Хоча в середньому така автівка коштує понад 5 млн грн, що може свідчити про приховування реальної вартості набуття автомобіля», – йдеться в повідомленні НАЗК.

Не обійшло покращення матеріальних статків і сина воєнкома: він купив квартиру в Одесі за пів мільйона гривень та за стільки ж автомобіль Mercedes-Benz Sprinter 511. Цікаво, що ще у 2018 році син В’ячеслава Кушнерова придбав автомобіль, вартість якого значно перевищувала його доходи. При тому авто Volkswagen CC він купив у скандально відомого одеського воєнкома Євгена Борисова.

У діях начальника Малиновського ТЦК та його родичів НАЗК побачило приховування реальної вартості майна. При цьому надати пояснення Агентству з приводу своїх статків В’ячеслав Кушнеров відмовився.

Наразі всі документи щодо одеського воєнкома НАЗК направило до поліції, яка повинна розпочати кримінальне провадження та притягнути посадовця до відповідальності за незаконне збагачення.

Нагадаємо, заступника начальника Одеського військкомату підозрюють в незаконному збагаченні. Серед численних порушень в Одеському обласному військкоматі виявили факт незаконного збагачення. На майно заступника начальника військкомату наклали арешт. Триває розслідування.

Раніше повідомлялося, що в ДБР відкрили 260 кримінальних проваджень через корупцію у військкоматах. Задокументувано факти отримання посадовцями неправомірної вигоди на суму майже 4 мільйонів гривень.

військкомат, корупція, НАЗК, незаконне збагачення, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER