За останні пів року НАЗК виявила у військкомів незаконних статків на 255 млн гривень

НАЗК провела перевірку воєнкомів

Національне агентство з питань запобігання корупції провело детальний моніторинг способу життя керівників військкоматів. Деяких військкомів викрили на незаконному збагаченні.

Про це повідомили в НАЗК, передає Nikcenter.

Одними з найбільш гучних викриттів було затримання Одеського військкома Євгена Борисова, який незаконно збагатився на 188 мільйонів гривень. ДБР відкрило проти нього кримінальне провадження на основі матеріалів НАЗК.

Був помічений в корупції заступник Євгена Борисова Денис Галушко. Він разом з близькими родичами придбали дорогі авто та нерухомість на 14 мільйонів гривень. Хоча, не мали для цього законних доходів. Незаконне збагачення Дениса Галушки розслідує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Також в НАЗК провели моніторинг способу життя керівника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова. Воєнком з початку війни разом з дружиною та тещею суттєво оновив автопарк і придбав нерухомість в Одесі та Одеській області приблизно на 47 мільйонів гривень. Однак, будь-які пояснення щодо своїх статків посадовець військкомату відмовився надавати. Питання про притягнення його до кримінальної відповідальності вирішують в Управлінні поліції Миколаївської області.

На незаконному збагаченні викрили й керівника Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолія  Пікала, заступника начальника Полтавського обласного ТЦК та начальника Самбірського районного ТЦК Львівської області.

Загалом під час моніторингу способу життя керівників ТЦК в Національному агентстві виявили необгрунтованих активів та майна на понад 255 мільйонів гривень.

«Однією з найпоширеніших корупційних практик, яка створює умови для незаконного збагачення воєнкомів, є отримання ними неправомірної вигоди за надання військовозобов’язаним можливості уникнути мобілізації через визнання особи непридатною до служби рішенням ВЛК», – йдеться в повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, у Самбірського воєнкома, який жорстоко знущався з військовозобов’язаних, виявили мільйони гривень. У НАЗК провели перевірку способу життя начальника Самбірського територіального центру соціального комплектування і з’ясували чимало цікавого.

Раніше повідомлялося, що заступник воєнкома в Херсоні заробляв на ухилянтах. Представник місцевого військкомату в Херсоні допомагав уникнути мобілізації на підставі підроблених документів. Вартість «послуги» складала від 4 до 6 тисяч доларів.

військкомат, воєнком, корупція, НАЗК, перевірка

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER